Chec „la metru” – bunătate de desert

Vrem ceva dulce! – așa ne spun cei din familie destul de des. Să facem un Chec „la metru„ – bunătate de desert, să ajungă, plus că este aspectuos și delicios.

Foto: Chec „la metru„ – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
4 ouă
250 g zahăr pudră
10 linguri apă
5 linguri ulei
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
250 g făină
Îți trebuie pentru cremă:
1 pachet unt
200 g zahăr pudră
3 pachete budincă, de culori diferite
Îți trebuie pentru glazură:
6 linguri apă
6 linguri cacao
6 linguri ulei
6 linguri zahăr pudră
Pregătești așa:
Pentru blat, freci gălbenușurile cu 200 g zahăr și, încet, adaugi apa rece, uleiul, praful de copt și făina, apoi albușurile bătute spumă cu restul de zahăr. Torni jumătate din compoziție într-o formă de chec unsă și tapetată, iar restul îl amesteci cu 2 linguri de apă caldă și 2 linguri de cacao, apoi torni amestecul într-o altă tavă de chec, unsă și tapetată cu făină. Coci întâi la foc iute, apoi la foc mediu, până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, amesteci untul cu zahărul și împarți compoziția în 3 părți. Prepari budincile, conform instrucțiunilor de pe pachet, iar când sunt reci, o amesteci pe fiecare cu câte o parte de unt. Când sunt reci, tai checurile felii, pe care le lipești între ele, alternând feliile de chec colorate, cât și cremele.
Amesteci energic ingredientele pentru glazură și le pui într-un vas pe foc. Lași până se topește zahărul și rezultă o glazură de consistența unei smântâni mai groase. Glazurezi checul „la metru”. Dai la rece pentru 12 ore și tai fiecare felie oblic, să iasă în evidență alternanța culorilor.
Notă: Din cantitățile date, rezultă prea multă umplutură, dar nu cred că este o problemă, sigur se găsește să o folosiți la altceva.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 35-40 minute
Rețetă de Sandu Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Intră aici și urmărește rețeta video!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!