Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie pentru compoziția galbenă:
6 gălbenușuri
3 linguri cu vârf de făină
5 linguri zahăr
3 linguri ulei
1/2 plic praf copt
esență de vanilie
Îți trebuie pentru linia neagră:
3-4 linguri cacao
Îți trebuie pentru compoziția albă:
6 albușuri
3 linguri cu vârf de făină
6 linguri zahăr pudră
3 linguri ulei
1/2 plic praf copt
esență
Pregătești compoziția galbenă așa:
Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi bine gălbenușurile cu zahărul, până când compoziția devine cremoasă, aproximativ 10 minute. Peste acestea adaugi uleiul și esența și mixezi din nou, apoi adaugi făina și praful de copt și omogenizezi bine, până se încorporează făina.
Pregătești compoziția albă așa:
Bați spumă tare albușurile, apoi adaugi zahărul pudră și mixezi până ce compoziția devine tare ca de bezea. Adaugi uleiul și esența, apoi făina și praful de copt. Mixezi bine până se încorporează făina. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, torni compoziția galbenă. Peste aceasta cerni cacao, astfel încât să acopere întreaga suprafață de compoziție galbenă. Peste stratul de cacao, adaugi cu o lingură, cu grijă, compoziția albă și nivelezi ușor. Dai checul la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de 50 de minute. Când este gata, lași la răcit, apoi presari deasupra zahăr pudră și îl feliezi.
Pregătire: 45 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Ștefania Anastasiu, Iași
Iată aici o altă rețetă de chec.