Chec de ciocolată și vin

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
100 g ciocolată amăruie
4 ouă
200 g unt
100 g zahăr
250 g făină
1/2 plic praf de copt
1 linguriță scorțișoară
2 lingurițe cacao
125 ml vin roșu
50 g zahăr pudră
Pregătești așa:
Încingi cuptorul cu ceva timp înainte de a pune checul la cuptor. De asemenea și forma pentru chec o ungi cu grăsime și o tapetezi cu făină, înainte de a prepara checul.
Separi ouăle. Bați cu mixerul untul moale cu zahăr. Înglobezi apoi pe rând cele 4 gălbenușuri. Amesteci bine după fiecare gălbenuș. Apoi amesteci făina cu praful de copt, scorțișoara, cacaua, ciocolata tocată. Se înglobează totul în crema de unt, alternând cu vinul roșu. Bați albușul de ou separat și îl înglobezi cu un tel în compoziția mai sus.
Torni aluatul în forma pregătită și nivelezi. Coci la cuptor vreme de circa 60 minute. Scoți și lași circa 10 minute să se răcească în formă. După răcire răstorni checul pe un grătar de bucătărie și lași să se răcească complet. Pudrezi cu zahăr.
Pentru a fi mai gustos poți să acoperi checul cu un val de frișcă bătută cu vanilie.

Rețetă de Gabriela Cristea, Galați

Aici găsești rețeta unui chec-aperitiv delicios.

Add Comment