Rețetă de Crina Oltița Călugăr-Igna, loc. Poiana-Blenchii, jud. Sălaj
10 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 50 minute
Îți trebuie pentru aluat:
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 100 g unt
- 2 ouă
- 2 lingurițe esență de migdale
- 1 praf de copt
- 1 ceașcă smântână
Îți trebuie pentru cremă:
- 2 linguri zahăr brun
- 1/2 ceașcă migdale măcinate
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 ouă
- 100 g unt
Pregătești aluatul așa:
Amesteci praful de copt cu făina, sarea, ouăle, zahărul, untul și smântâna. Formezi un aluat pe care îl dai deoparte până pregătești crema.
Pregătești crema așa:
Freci untul cu zahărul și adaugi migdalele măcinate și scorțișoara. Încorporezi treptat ouăle și la final pui esența. Iei o formă și pui un rând de aluat, un rând de cremă și tot așa până se termină cele 2 compoziții. Deasupra presari zahăr. Dai compoziția la cuptor pentru 45-50 de minute.