Chec cu vișine

Foto: Mihai Nicolae

Chec cu vișine

Rețetă de Livia Florena Emerich, loc. Făget, jud. Timiș

Preț: 10 lei-8 porții

Pregătire: 25 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie: 4 ouă, 8 linguri zahăr, 4 linguri ulei, 4 linguri lapte, 1 plic zahăr vanilat, 10 linguri făină, 1 praf de copt, 250 g vișine fără sâmburi

Foto: Mihai Nicolae

Pregătești așa: Bați albușurile spumă cu mixerul. Pui zahărul și zahărul vanilat și bați în continuare, apoi încorporezi gălbenușurile. Adaugi uleiul treptat și laptele, apoi făina amestecată cu praful de copt. Pui vișinele direct în tavă și amesteci puțin, cu grijă, să nu se lase toate la fund. Eventual, le dai prin făină înainte de a le pune în tavă. Coci checul în formă specială, tapetată cu hârtie de copt, la 140 de grade Celsius, timp de 45 de minute. Presari checul cu zahăr pudră și îl lași să se răcească înainte de a fi porționat și servit.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!