Chec cu struguri și nuci

Chec cu struguri și nuci, un desert rapid, pentru ceaiul de la ora 5, dar nu numai.
Din timpuri străvechi se știe că strugurii conțin elemente importante pentru sănătatea omului, este un dar al naturii pentru oameni. Strugurele conține vitamine, minerale, celuloză și proteine, vitamine ca: vitamina C, A, B1, B2, B5, B6, B9, E, PP, R, dar și natriu, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, mangan, fier, zinc, cupru, siliciu etc.
Conform Wikipedia „Strugurele este fructul (numit bacă) viței de vie.„ Strugurele este unul dintre cele mai cultivate fructe din lume. Poate fi consumat ca fruct, ca atare, dar din el se poate face compot, dulceață, se folosesc la prăjituri, tarte, torturi, în special pentru deserturi. Strugurii pot fi folosiți și în prepararea unor mâncăruri (fripturi) rafinate, cum este de exemplu fazan cu sos de struguri sau anumite aperitive.

chec

Foto: Chec cu struguri și nuci – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
100 g unt
4 ouă
200 g zahăr pudră
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilinat
1 vârf de cuțit de sare
200 ml lapte
400 g făină
150 g boabe de struguri mici, tari și fără sâmburi
50 g coajă de portocale confiată
50 g nuci sau alune
50 g stafide
Pregătești așa:
Mixezi untul cu gălbenușurile, zahărul i zahărul vanilinat, pânâ când obții o cremă spumoasă. Cerni făina împreună cu praful de copt. Le încorporezi treptat în crema cu unt, alternând cu laptele. Bați albușurile spumă tare și le adaugi în compoziție amestecând delicat, de jos în sus. În același mod procedezi cu strugurii, nucile mărunțite, stafidele înmuiate și bine stoarse și coaja de portocală confiată.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă mare pentru chec sau două tăvi mici. Coci checul 10 minute la foc mediu, apoi 40 de minute la foc mic. Scoți checul din tavă și îl porționezi numai după ce s-a răcit complet.

Pregătire 15 minute; Coacere 50 minute
Rețetă de Dana Chican, Constanța

Încearcă și rețeta de Tort cu struguri verzi!

Add Comment