Chec cu portocale nuci și mac


Rețetă propusă de Isabela Mihalcea, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

10 bucăți
Pregătire: 35 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie:

  • 100 g unt
  • 100 g iaurt
  • 3 ouă
  • 230 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 portocală
  • 1 lingură miere
  • 60 g nuci
  • 2 lingurițe mac
  • 100 g zahăr pudră

Pregătești așa:
Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle unul câte unul, coaja și zeama de portocală, mierea și 1 lingură de făină. Încorporezi iaurtul, făina, praful de copt, nuca tăiată, macul și amesteci ușor. Torni compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Decorezi cu miez de nucă și presari zahăr pudră. Dai la cuptor pentru 45 de minute.

One Response

  1. Ioana noiembrie 15, 2013

Add Comment