Chec cu pere

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 pere coapte
150 g făină + 1 lingură făină pentru tapetat tava
5 ouă
150 g zahăr
50 g unt
50 g stafide
2 linguri rom
sare
Pregătești așa:
Înmoi stafidele în rom, în care ai adăugat 2 linguri de apă călduță. Cureți perele de coajă și de partea lemnoasă, le tai cubulețe, le prăjești în 30 g unt și amesteci până încep să se rumenească. Le lași apoi la răcit într-o strecurătoare.
Separi albușurile de gălbenușuri. Pui gălbenușurile într-un castron, împreună cu zahărul și freci gălbenușurile până ce acestea se albesc. Încorporezi apoi făina, în ploaie.
Încingi bine cuptorul. Bați albușurile spumă tare împreună cu un vârf de cuțit de sare. Adaugi în aluat și cubulețele de pară, stafidele cu rom și, la urmă, spuma de albușuri. Amesteci cu o spatulă.
Ungi cu untul rămas o formă de chec și o tapetezi cu făină. Torni aluatul în formă și dai checul la cuptor. Când e gata, îl lași să se odihnească 10 minute înainte de a-l răsturna și-l servești călduț sau rece, pudrat cu zahăr.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Claudia Poppel, Hunedoara

Aici vei găsi un filmuleț cu rețeta unui chec deosebit.

Add Comment