Chec cu mere

Foto: Chec cu mere – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
6 ouă mărime L
230 g zahăr
180 g făină
10 linguri ulei
4 mere
Pregătești așa:
Albușurile se bat spumă ca de bezea cu zahărul, adăugat treptat. Separat, gălbenușurile se amestecă cu uleiul, iar peste ele se adaugă albușurile spumă. Se amestecă bine până la omogenizare, apoi se adaugă treptat făina și se amestecă cu grijă, cu o lingură, până la încorporarea acesteia.
Se curăță merele de coajă și cotor, se taie bucățele și se adaugă peste compoziție, după care se amestecă bine.
În tava tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziția și se dă tava în cuptorul preîncălzit în prealabil la 150 grade Celsius, timp de circa 45-50 de minute.
Când checul este gata, se scoate din tavă pe un platou și se lasă la răcit, apoi se feliază și se servește.

Rețetă de Ștefania Anastasiu, Iași

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment