Chec cu lămâie și mure

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 albușuri + 2 ouă
100 g unt
300 g făină
1 praf de copt
1 lingură de zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 lămâie
200 g mure
1 fiolă esență de lămâie
1 lingură zahăr pudră
Pregătești așa:
Murele le treci prin jet de apă rece, le speli și le scurgi. Pui murele într-un castron, împreună cu esența de lămâie și zahărul vanilat și le lași o noapte în frigider. Bați albușurile spumă împreună cu lingura de zahăr, apoi adaugi ouăle întregi și untul, amestecând bine.
Storci jumătate de lămâie, iar coaja o dai pe răzătoarea mică. Le adaugi în compoziție, apoi presari făina amestecată cu praful de copt și mixezi bine. Va rezulta o compoziție mai groasă.
Într-un castron pui zahărul pudră și treci murele prin el. Tapetezi o formă de chec cu hârtie de copt, adaugi compoziția și așezi murele. Apeși o parte dintre mure să intre în compoziție, iar murele rămase le lași deasupra.
Dai tava la cuptor pentru 30-40 de minute.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Bianca Raluca Panazan, Brașov

Intră aici și încearcă această rețetă!

Add Comment