Casată ca în Italia

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
5-6 caise
3 piersici
4 nectarine
2 pachețele zahăr vanilat
100 ml vin alb
2 linguri miere de albine
zeama și coaja unei lămâi
250 ml frișcă
6 foi de gelatină
Îți trebuie pentru decor:
150 g sos din fructul pasiunii sau 50 g ciocolată topită
Pregătești așa:
Opărești fructele în apă clocotită, le scoți pielițele și sâmburii, apoi le mixezi. Separat, înmoi gelatina în apă rece 10 minute. Fierbi vinul cu mierea de albine, zahărul vanilat, zeama și coaja de lămâie, adaugi piureul de fructe și lași să fiarbă la foc mic, circa 5 minute, apoi îl iei de pe foc.
Adaugi gelatina în piureul de fructe fierbinte și amesteci până se încorporează. După ce se răcește complet, amesteci piureul cu friș-ca, torni compoziția într-o formă de chec și o pui la frigider peste noapte. A doua zi, scufunzi fundul tăvii în apă fierbinte pentru o secundă, o răstorni pe un platou, decorezi cu sos din fructul pasiunii sau cu ciocolată topită, tai felii și servești imediat.
Poftă bună!

Pregătire: 35 minute; Fierbere: 15 minute
Rețetă de Ana Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Dacă vrei o altă rețetă de prăjitură cu fructe, intră aici.

Add Comment