Foto: Mihai Nicolae
Căpșuni cu mămăligă și smântână
Rețetă de Ștefania-Maria Beleț, Hunedoara, jud. Hunedoara
Preț: 9 lei-4 porții Pregătire: 15 minute Coacere: 25 minute
Îți trebuie: ■ 200 g mălai (sau mai mult, în funcție de numărul de persoane) ■ 1 praf de sare ■ 500 g căpșuni ■ zahăr după gust ■ smântână grasă
Pregătești așa: Faci o mămăliguță nu foarte vârtoasă. Când e gata, o pui în 4 castronele umezite și nivelezi, apoi răstorni fiecare castron în mijlocul unei farfurii. Deasupra faci un piure din căpșuni zdrobite mare, cu smântână și zahăr sau poți pune fiecare ingredient separat. Decorezi cu smântână și căpșune. Este o mâncare, pe cât de ciudată, pe atât de gustoasă.