Budinca lui Noe, rețetă turcească

foto: Mihai Nicolae

Budinca lui Noe, rețetă turcească

Rețetă de Ana Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Preț: 27 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Fierbere: 60 minute

Îți trebuie: ■ 1 cană/180 g grâu decorticat ■ 1/3 cană/60 g năut ■ 1/3 cană/60 g fasole albă uscată
■ 2 linguri/15 g orez ■ 12 căni/2,5 l apă ■ 10 caise/60 g uscate ■ 5 smochine/
125 g uscate ■ 50 g stafide ■ 1 portocală de dimensiuni mici/120 g ■ 1 2/3 cană/300 g zahăr ■ 2 linguri/20 g apă de trandafiri
■ 2/3 cană/65 g nuci, nezdrobite ■ 1 rodie de dimensiuni mici/50 g

Pregătești așa: Pui la înmuiat în vase separate năutul și fasolea, amesteci grâul cu orezul și
2 căni apă. Adaugi 3 căni de apă pentru 1 cană de grâu și 2 căni de apă pentru fiecare cană de năut, fasole. Le pui separat la fiert. Fierbi grâul până se dizolvă boabele și iese amidonul afară. Înmoi fructele uscate timp de 2 ore în apă. Pui ingredientele într-o tigaie, adaugi și fructele înmuiate și le gătești timp de 15 minute. Tai coaja de portocală fără partea albă, în benzi de 3-4 cm lungime și 1 cm lățime, tai feliile de portocală în 4-5 bucăți, le pui în amestec și coci 5 minute. Adaugi zahărul și gătești încă 1-2 minute, apoi iei de pe foc. Adaugi apa de trandafiri și amesteci. Pui budinca în cupe, garnisești cu nuci și cu semințe de rodie. Mai poți adăuga câteva fâșii de coajă de portocală, pentru decor.

Add Comment