Budincă paste de fructe, un desert delicios

Astăzi avem o rețetă de Budincă cu fructe, simplă dar în același timp foarte gustoasă. Pentru acest preparat vom folosi paste tagliatelle. Să aflăm câte ceva despre paste.

Se pare că pastele făinoase erau cunoscute în Sicilia încă din anul 826 d.Hr., preparate fiind din grâul cultivat pe insula italiană. Dar, sunt voci care spun că pastele îți au originea în lumea asiatică. Trebuie specificat faptul că pastele realizate din orez sau cele făinoase din bucătăria chineză nu au nimic de-a face cu pastele din grâu dur ce se prepară în Italia. Totodată, sortimentele de paste poartă și ele denumiri italiene, precum: penne, spaghetti, maccheroni, tagliatelle, fusilli, bucatini, gnocchi, orechiette, rigatoni.

Pe piață există și paste umplute, în nenumărate sortimente și forme. Cele mai cunoscute sunt:

  • Paste umplute cu carne prăjită sau legume: Agnolotti
  • Paste umplute cu carne, ciuperci sau legume: Ravioli
  • Paste umplute cu carne: Cappelletti
  • Paste umplute cu brânză, carne sau prosciutto: Tortellini
  • Paste umplute cu brânză, spanac sau ricota: Tortelloni

budincă

Îți trebuie:
300 g paste tagliatelle
500 g brânză proaspătă de vaci
5 ouă
100 g zahăr
1 pliculeț zahăr vanilat
100 g unt
2 lingurițe mac
50 g zahăr pudră vanilat
300 g fructe de pădure proaspete sau congelate

Pregătești așa:
Fierbi al dente pastele în apă cu sare, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi le strecori.
Amesteci într-un castron brânza bine scursă, cu zahărul și cu zahărul vanilat. Adaugi apoi gălbenușurile, macul, amesteci, iar la sfârșit încorporezi albușurile bătute spumă tare. Torni compoziția peste paste și amesteci ușor.
Torni apoi compoziția într-o formă rotundă, unsă generos cu unt, iar deasupra așezi restul de unt, tăiat bucățele. Dai forma la cuptor, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute.
Când este gata, o garnisești cu fructe de pădure proaspete (sau poți folosi și congelate) și o presari cu zahăr pudră vanilat.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Ștefania Lascu, București

Sursa foto:  Arhivă Burda România

Add Comment