Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae
8 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră
Îți trebuie:
1 pachet tăieței lați
2 ouă
2 linguri făină
150 g zahăr pudră
200 g brânză vaci
100 g telemea
2-3 plicuri zahăr vanilat
1-2 linguri stafide
1 lingură ulei
50 g unt
100 g smântână
sare
Pregătești așa:
Fierbi tăiețeii în apă cu sare și o lingură cu ulei, numai pe jumătate, să rămână puțin tari. Apoi îi strecori, îi limpezești cu apă rece și îi lași la scurs. Între timp amesteci bine brânza de vaci fărămițată, brânza telemea rasă, gălbenușurile, untul topit, smântâna, zahărul și făina. Albușurile bătute spumă le amesteci ușor cu compoziția. Într-un vas termorezistent așezi un strat de tăieței, iar peste el torni trei sferturi de umplutură. Pui al doilea strat de tăieței, iar deasupra torni restul de umplutură. Se introduce budinca în cuptorul bine încălzit și se coace la foc mic 50-60 minute până când se rumenește frumos. Se servește caldă sau rece, tăiată în pătrățele.