Budincă de tăiței cu mac

Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
400-500 g tăiței 
(de casă 
sau din comerț)
4 ouă
100 g zahăr
100 g unt
100 g pesmet
Îți trebuie 
pentru umplutură:
200 g mac
150 g zahăr
50 g pesmet
50 g stafide
scorțișoară
coajă de lămâie
Pregătești așa:
Fierbi tăițeii în apă clocotită cu sare și, când sunt gata, îi speli cu apă rece și îi lași în strecurătoare să se scurgă bine.
Între timp, freci gălbenușurile cu 100 g zahăr, după care adaugi tăițeii, 70 g unt topit și amesteci bine. La urmă, adaugi albușurile bătute spumă și amesteci din nou puțin, atât cât este nevoie pentru ca albușurile să se încorporeze în compoziție.
Într-o tavă unsă cu restul de unt (30 g) și presărată cu pesmet, torni jumătate din compoziția pregătită, apoi întinzi peste aceasta umplutura cu mac pe care o prepari în felul următor: opărești macul, îl scurgi de apă, după care îl freci într-un castron până devine ca o cremă albicioasă. Adaugi puțin pesmet alb, stafide, scorțișoară, coaja de lămâie rasă și, la urmă, zahărul sub formă de sirop gros fiert: 200 g zahăr îl amesteci cu 100 ml apă sau îl pui la topit în lapte călduț, după care așezi restul de tăiței, netezești și dai budinca la cuptorul încins. Lași să se coacă timp de 25-30 de minute. Servești budinca pudrată cu zahăr vanilat sau cu sirop de fructe.
Poftă bună!

 

4 porții 
Pregătire: 40 minute 
COACERE: 30 MINUTE
Rețetă de Costel Jalba, Fetești, jud. Ialomița

Add Comment