Budincă de orez cu căpșuni

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Margareta Bartha, Gherla, jud. Cluj

PREȚ: 17 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Fierbere: 20 minute

Îți trebuie: 700 ml lapte de 1,5% grăsime, 100 g zahăr tos, un vârf de cuțit sare, 1 lămâie, 1 baton de vanilie (miezul scobit), coaja de la o lămâie, 150 g orez cu bob lung, 125 g gem de căpșuni, 200 g căpșuni, 50 ml esență de migdale, 400 ml frișcă, 1 plic de foi de gelatină, 50 g ciocolată rasă, câteva frunze de mentă verde pentru ornat

Pregătești așa: Pui laptele la încălzit, presari zahărul în lapte, amestecând până se topește. Adaugi apoi un vârf de cuțit de sare, apoi adaugi coaja rasă de lămâie. Aromatizezi cu miezul scobit de vanilie. Speli orezul în mai multe ape și, cu o mișcare ușoară, îl presari în laptele aromat, amestecând continuu până fierbi puțin și îngroși compoziția. Fierbi circa 20 de minute la foc mic. Iei de pe foc și răcești budinca în baie de apă rece. Combini într-un vas gemul cu esența de migdale, amestecând și orezul fiert. Torni apoi 200 ml frișcă lichidă în ea pentru a obține o compoziție mai fină. Restul de frișcă îl bați spumă tare și încorporezi gelatina înmuiată într-o lingură de apă. Budinca de orez obținută o așezi în boluri mici, iar deasupra formezi flori de frișcă. Peste toate razi ciocolata și ornezi cu căpșuni întregi și frunză de mentă verde (opțional). Dai budinca la frigider pentru circa 1 oră, înainte de a o servi.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!