Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae
Rețetă trimisă de Irina Manea, București
5 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie:
200 g lapte
40 g griș
60 g zahăr
20 g unt
2 ouă
1/4 pachet zahăr vanilat
50 gem mai acrișor
Pregătești așa:
Pui laptele la fiert și când clocotește, torni grișul sub formă de ploaie și lași să fiarbă 15-20 minute. Lași să se răcească. Freci bine untul cu zahărul și gălbenușurile, apoi adaugi încet grișul răcit și amesteci bine. Adaugi zahărul vanilat și albușurile de ouă, bătute spumă, și amesteci încet. Torni compoziția într-o formă dată cu făină (neunsă). Așezi forma în alt vas cu apă fierbinte și dai 30 de minute la cuptor. Coci la foc potrivit. Poți fierbe budinca și pe aragaz, în baie de apă. În acest caz, ungi forma cu unt sau ulei și tapetezi cu făină. La nevoie poți prepara budinca cu 100 g lapte și 100 g apă. Este delicioasă!