Budincă de brânză cu fulgi de ovăz

Preparatul, Budincă de brânză cu fulgi de ovăz are calciu și fibre din belșug. Nu este o rețetă greu de făcut, de aceea o recomandăm. Fulgii de ovăz fac ca budinca de brânză să fie puțin crocantă. 

Budincă de brânză cu fulgi de ovăz – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g brânză dulce
5 ouă
15 linguri fulgi 
de ovăz
2 linguri smântână
6 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilinat
stafide
esență de rom
unt pentru tavă
Pregătești așa:
Mixezi brânza cu smântâna, ouăle, esența și zahărul, până când acesta din urmă se topește. Prăjești puțin fulgii de ovăz, într-o tigaie antiaderentă. Când s-au răcit, îi ambalezi într-o pungă groasă și treci cu sucitorul de mai multe ori peste ei, până îi zdrobești. Îi poți mărunți și în robotul de bucătărie, fără să-i transformi în pulbere. Îi încorporezi în compoziție și omogenizezi.
Ungi cu unt o tavă mică (poate fi și de chec) sau mai multe forme mici, din silicon, pentru brioșe. Torni compoziția și o coci aproximativ 40 de minute, în cuptorul preîncălzit, până se întărește și se rumenește frumos la suprafață. Consumi budinca la micul dejun sau la cină. Servește porțiile cu dulceață acrișoară, de vișine sau de agrișe

Pregătire 20 minute; coacere 40 minute
Rețetă de Doina Popoacă, Brașov

Încearcă și rețeta de budincă de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!