„Budincă” cu vișine

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 chifle
500 g vișine
250 ml lapte
50 g unt
zeama de la o lămâie
3 ouă
1 fiolă esență de vanilie
100 g zahăr
200 g brânză de vaci
Pregătești așa:
Tai chiflele bucăți mici, le pui într-un castron și torni laptele peste ele. Freci brânza cu zahăr, esența de vanilie, ouăle bătute bine și zeama de lămâie. Omogenizezi totul cu pâinea înmuiată. Dacă rezultă o compoziție prea fluidă, poți adăuga 1 lingură pesmet.
Într-o formă rotundă, unsă cu unt și tapetată cu făină, torni jumătate din compoziția cu brânză și adaugi jumătate din vișinele curățate de sâmburi. Adaugi și restul de brânză și deasupra vișinele rămase. Coci în cuptorul preîncălzit, circa 10 minute. După coacere, presari budinca cu zahăr pudră.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 10 minute
Rețetă de Ștefania Lascu, București

Iată aici un chec cu vișine.

Add Comment