Budincă cu fructe de sezon

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru budincă:
1 cană făină
1 cană fulgi
nucă de cocos
1 cană zahăr
un praf de sare
1 plic praf de copt
1 gălbenuș
1 pachet unt
2 căni cu apă
coaja și zeama de la 1/2 lămâie
Îți trebuie pentru umplutură:
piersici, caise, nectarine, zmeură, prune (circa 1 kg în total)
100 g zahăr
Pregătești așa:
Amesteci ingredientele uscate, apoi adaugi gălbenușul, untul topit și apa. Amesteci cu telul până ajunge la consistența unui aluat de clătite. Speli și tai fructele în bucăți potrivite, adaugi zmeura, presari 100 g zahăr, coajă rasă de lămâie și stropești cu zeama de la lămâie. Ungi o tavă cu ulei și o tapetezi cu făină, pui budinca, adaugi fructele pe toată suprafața, iar deasupra pui cu o lingură albușul bătut spumă. Coci budinca la foc potrivit, timp de 25 de minute și o tai când se răcește.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Ionelia Gogu, loc. Bucu, jud. Ialomița

Intră aici, vei descoperi o rețetă excelentă.

Add Comment