Budincă cu brânză de vaci

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
400 g brânză de vaci
400 ml lapte rece
80 g făină
80 g zahăr
20 g unt
2 ouă
1/4 plic zahăr vanilat
Pregătești așa:
Treci prin sită brânza de vaci. Din lapte, făină și unt, prepari un sos alb în felul următor: pui la fiert 250 ml lapte. Când clocotește, adaugi făina amestecată cu res-tul de 150 ml lapte rece. Fierbi timp de 15-20 de minute, amestecând mereu.
În sosul răcit, adaugi zahărul, zahărul vanilat și gălbenușurile. Amesteci bine sosul cu brânza pasată și, la sfârșit, încorporezi albușurile bătute spumă. Amesteci totul ușor, apoi torni compoziția într-o formă tapetată cu făină.
Așezi forma în alt vas cu apă fierbinte și o introduci aproximativ 30 de minute în cuptor, la un foc potrivit.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Andreea Cristina Nica, Călărași

Intră aici, vei descoperi o rețetă deosebită de budincă.

Add Comment