Buchețele cu magiun

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
550 g făină
90 g zahăr
4 ouă
150 ml lapte
1/2 linguriță de sare
coaja de la o lămâie
220 g unt
1 fiolă esență
40 g drojdie
150 g magiun de prune
Pregătești așa:
În laptele călduț dizolvi drojdia cu 1 linguriță de zahăr, un praf de sare și 2 linguri de făină, apoi lași la dospit. Mixezi restul de zahăr cu 120 g unt ținut la temperatura camerei, apoi adaugi 2 albușuri și 4 gălbenușuri, esență, coajă rasă de lămâie și, alternativ, făina și drojdia dospită în lapte.
Frămânți un aluat elastic și îl lași la crescut, după care întinzi aluatul pe masa de lucru, în formă de dreptunghi cu grosimea de 1 cm. Tai circa 8-10 bucăți și repartizezi magiunul pe fiecare bucată de aluat.
Rulezi atent bucățile de aluat sau le strângi sub formă de minge. Le ungi apoi cu unt topit și le așezi într-o tavă unsă cu unt. Lași rulourile la crescut 20 de minute, apoi le dai la cuptor. Când sunt gata, le servești călduțe, simple sau cu sos de vanilie.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40-45 minute
Rețetă de Ana Bodnar, com. Volovăț, jud. Suceava

Add Comment