Rețetă de Nina Dobrin, loc. Reșița, jud. Caraș-Severin
20 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie:
- 400 g iaurt
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 ml ulei
- 400 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri miere
- 100 g nucă
Pregătești așa:
Într-un bol, cu ajutorul mixerului freci gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugi și iaurtul. În-corporezi uleiul puțin câte puțin, mierea încălzită în prealabil și amesteci ușor. Bați albușurile spumă și le pui în bol. Continui mixarea până se omogenizează toată compoziția.
Adaugi făina și praful de copt stins cu oțet. Trebuie să iasă un aluat potrivit, în care arunci bucăți de nucă.
Într-o tavă specială de brio-șe, ungi cu puțin ulei și tornidin compoziție.
În bucătăria Practic(ă) am amestecat o parte din compoziție cu pudră de cacao și am presărat deasupra nucă de cocos roșie, verde sau albă. Este un desert ușor de făcut, care se poate servi alături de un pahar de lapte cald.