Brioșe pufoase și gustoase

Brioșele sunt un desert foarte apreciat. Brioșe pufoase și gustoase pentru toată lumea din casă. Nu sunt greu de făcut, sunt aspectuoase și apreciate de toată lumea.
Un ingredient folosit la această rețetă este mierea de albine. Se pare că fosilele de miere de albine datează de aproximativ 150 de milioane de ani! Proprietățile sale „magice” și versatilitatea au dat mierii un rol important în istorie. Albina este prezentată frecvent în hieroglife egiptene și, fiind favorizată de faraoni, simboliza adesea roialitatea. Egiptenii din antichitate foloseau mierea ca un îndulcitor, ca un cadou pentru zeii lor și chiar ca un ingredient la îmbălsămare.
Grecii au văzut mierea nu numai ca un aliment important, ci și ca un medicament pentru vindecare. Romanii au folosit, de asemenea, mierea ca un cadou pentru zei și au folosit-o pe scara largă în gătit. Astfel apicultura a înflorit în tot Imperiul Roman. Mierea a continuat să fie de o mare importanță în Europa până în Renaștere, când sosirea zahărului a însemnat folosirea mierii de albine pe o scară mai scăzută.

Foto: Brioșe – sursa foto iStock

Ingrediente pentru maia:
4 lingurițe drojdie uscată
1/4 cană lapte
2 linguri miere
2 linguri făină
Pentru aluat:
maia
1 cană făină
1/4 cană ulei
un pumn nuci tăiate
2 linguri ciocolată
sare
zahăr vanilat
coaja de la 1 lămâie
2 banane mari
Preparare:
Într-un bol se strivesc bine 2 banane mari.
Se face o maia din drojdia uscată, laptele cald, mierea și 2 linguri făină. Se amestecă, se ține la cald până ce-și dublează volumul. 
Maiaua se amestecă apoi cu 1 cană de făină albă, 1/4 cană ulei, un pumn de nuci tăiate, 2 linguri ciocolată rasă, sare, zahăr vanilat, coaja de lămâie rasă. La final se adaugă bananele strivite și se înglobează bine. 
Compoziția se repartizează în 12 forme mici, unse cu ulei. Se coc cca. 20 minute la cuptorul încins în prealabil.

Rețetă de Dana Emilia Dinescu, Mioveni, jud. Argeș

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!