Brioșe parfumate cu zmeură și pepene galben

foto: Mihai Nicolae

Brioșe parfumate cu zmeură și pepene galben

Rețetă de Elena Potra, com. Bârzava, jud. Arad

Preț: 17 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Răcire: 2 ore

Îți trebuie: 250 g pișcoturi, 100 g unt topit, 3 linguri miere de salcâm, 1 esență rom

Îți trebuie pentru cremă: 200 g brânză dulce de vaci, 150 g zahăr, 3 linguri smântână, 100 g stafide ținute în rom

Pregătești așa: Zdrobești pișcoturile și le amesteci cu untul și mierea. Cu acest amestec tapetezi formele de bri-oșe și le dai la rece. Între timp, pregătești crema: freci brânza de vaci cu 150 g zahăr, adaugi apoi smântâna și stafidele ținute în rom. Scoți brioșele de la rece și, în fiecare pui cu o lingură crema. Ornezi brioșele cu zmeură și cubulețe de pepene galben. Mai lași la frigider 1-2 ore. Scoți apoi brioșele din formă și le servești.

Add Comment