Brioșe cu morcovi și curmale

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 cană făină integrală
1 cană făină albă
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare
/2 linguriță scorțișoară măcinată
1 portocală
1 ou
1 albuș
2/3 cană piure de morcovi căliți
1/2 cană zahăr brun
2-3 linguri miere
3 linguri ulei (de rapiță)
3/4 cană curmale mărunțite
3 linguri fructe oleaginoase (alune, nuci) mărunțite

Preparare:
Amesteci într-un bol făina, bicarbonatul, sarea, praful de copt și scorțișoara. Într-un alt vas, mixezi piureul fin de morcovi, oul, albușul, zahărul, mierea și uleiul. Faci o adâncitură în mijlocul amestecului de pulberi și încorporezi treptat amestecul fluid. După ce ai omogenizat aluatul, adaugi nucile și curmalele, precum și coaja rasă de portocală și amesteci din nou. Repartizezi aluat în formele pentru brioșe, al căror volum îl umpli doar până la 2/3.
Coci brioșele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute. Le lași să se răcească în formă și apoi le scoți.

25 bucăți; pregătire: 30 min; coacere: 50 min

Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!