Brioșe cu cacao

Brioșe cu cacao, o rețetă de desert pentru bucuria celor dragi, pe care le mănânci din priviri, brioșe cu care nu vom da greș niciodată.
Boabele de cacao sunt semințele arborelui cu același nume, originar din zona ecuatorială a continentului american. Arborele este cunoscut de peste 3000 de ani. Boabele de cacao erau folosite de mayași, tolteci și azteci la prepararea unor băuturi ceremoniale, dar și ca monedă de schimb. Fructele arborelui de cacao se recoltează de obicei de două ori pe an, pe durata mai multor luni, perioadă care variază în funcție de climă și varietate. Boabele de cacao sunt uscate la soare sau în cuptoare speciale pentru a reduce conținutul de apă. Fermierii le duc apoi în centrele de colectare, unde sunt ambalate în saci sau containere și pornesc în toată lumea.
Se spune că, în trecut, brioșele erau mâncate de servitorii săraci de la curtea Reginei Victoria. Renumele i se datorează unui brutar care a vrut să facă o mâncare simplă pentru servitori. A pus pe un grătar o compoziție de pâine uscată, cocă de biscuiți și cartofi fierți și zdrobiți. Astăzi, pentru englezi, brioșa, una din mâncărurile tradiționale, reprezintă un cult.

briose

Foto: Brioșe cu cacao – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
2 ouă
170 g zahăr
90 ml ulei
250 ml lapte
1 plic zahăr vanilinat
50 g cacao
280 g făină
1/2 plic praf de copt
150 g frişcă bătută
bombonele decor
Pregăteşti aşa:
Cerni într-un vas făina, praful de copt şi cacaua. În alt vas mixezi ouăle, până îşi dublează volumul, adaugi zahărul, zahărul vanilat şi mixezi în continuare circa 10 minute. Adaugi apoi uleiul amestecat cu laptele şi, la final, încorporezi amestecul de făină şi cacao. Omogenizezi şi repartizezi compoziţia în tava pentru brioşe, tapetată cu forme de hârtie.
Coci brioşele în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. După răcire, ornezi fiecare brioşă cu frişcă şi bombonele.

Rețetă de Florentina Hîj, Volovăț, jud. Suceava

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

One Response

  1. Elisabeta Gligor noiembrie 26, 2020

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!