Brioșe cu banane de post

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume. Se spune că banana ar fi fost primul fruct din lume. Bananele conțin o varietate de vitamine și minerale: vitamina B6, C, A, conțin mangan, potasiu, fibre alimentare, proteine, magneziu, fier, etc. Tot ele conțin trei zaharuri naturale: sucroză, fructoză și glucoză.
Consumarea unei singure banane energizează instant și pe termen lung.
Este foarte des folosită în prepararea deserturilor: prăjituri, torturi, brioșe, checuri, înghețate, fursecuri, etc.
Vă prezentăm mai jos rețeta de brioșe cu banane, venind în ajutorul dumneavoastră, pentru a prepara un desert delicios și sănătos, care este și de post.
Vă dorim succes la preparre și poftă bună!

Foto: Brioșe cu banane, de post – Arhivă Burda România


Îți trebuie:
300 ml lapte de orez (sau de cocos, soia, migdale, etc.)
220 g zahăr brut
100 ml ulei
3 banane potrivite, dar bine coapte
300 g făină
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
2 linguri zeamă de lămâie
coajă rasă de la o lămâie
2 lingurițe vanilie
50 g merișoare
zahăr pudră
Pregătești așa:
Într-un bol puneți laptele de orez cu zahărul brut, amestecați cu un tel până ce acesta din urmă s-a topit. Adăugați uleiul și vanilia.
Bananele le decojiți, le rupeți bucățele și le puneți într-un bol. Le stropiți cu zeamă de lămâie și le pisați cu o furculiță, lăsând bucăți mai măricele. Le adăugați în compoziția lichidă de mai sus, puneți și coaja rasă de lămâie și amestecați.
Turnați jumătate din cantitatea de făină cernută, într-un vas, adăugați praful de copt și bicarbonatul. Puneți acest amestec în compoziția de brioșe, apoi adăugați treptat restul de făină, amestecând bine cu telul, să nu rămână cocoloașe. La final încorporați merișoarele.
Încingeți cuptorul la 190 grade C. Într-o tavă de brioșe așezați hârtiuțe (puteți folosi și forme de silicon), puneți compoziție pe 3/4. Le introduceți în cuptorul încins pentru 25 de minute. Din această cantitate ies 18 brioșe.
Când sunt gata, le scoateți din cuptor și le lăsăți să se răcească. Le pudrați apoi cu zahăr și serviți.

Rețetă de Roxana Ciobanu, loc. Fălticeni, jud. Suceava

Aici vei găsi o altă rețetă de brioșe

Add Comment