Brânzoaice ca la bunica

Brânzoaice ca la bunica numai cu rețeta de mai jos le poți prepara. Pot fi un desert delicios, o gustărică pentru cei mici și nu numai.
Wikipedia ne spune că: „Stafidele sunt făcute să aibă o serie de dimensiuni și culori precum verde, negru, albastru, mov și galben. Soiurile de struguri din care sunt făcute stafidele sunt, în general, cele fără sâmburi Sultanina și Flame Seedless. Stafidele sunt, în mod tradițional, uscate la soare, dar pot fi și deshidratate artificial în apă.„ Stafidele sunt dulci datorită marii concentrații de zaharuri (30 % fructoză și 20 % glucoză). Sunt foarte mult folosite pentru prepararea deserturilor: plăcinte, salate de fructe, prăjituri, dar și pentru feluri principale cu carne.
Stafidele sunt o sursă importantă de vitamine, fibre și minerale. Beneficiile pentru organism sunt și mai importante dacă stafidele sunt puse la înmuiat în apă peste noapte. Apa dizolvă toate mineralele și nutrienții din interiorul stafidei, dar și din pielița acesteia. 

branzoaice

Foto: Brânzoaice ca la bunica – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
750 g făină
250 ml lapte 4 gălbenușuri
225 g zahăr
40 g drojdie
1/2 linguriță sare
coaja rasă de la 1 lămâie
150 g unt
Îți trebuie pentru umplutură:
500 g brânză telemea sau dulce 100 g stafide
3 linguri zahăr
1 ou
1 ou bătut pentru uns 1 lingură margarină pentru uns tava
Pregătești aluatul așa:
Din drojdie, 1 linguriță de zahăr, 2 linguri de făină și puțin lapte, prepari maiaua și o lași la crescut timp de 20 de minute. Cerni făina într-un castron și o amesteci cu laptele călduț, în care ai dizolvat zahărul, maiaua, coaja de lămâie și gălbenușurile frecate cu sarea. Frămânți aluatul timp de 10 minute, adaugi untul topit și îl lași la crescut într-un loc cald timp de 1 oră.
Pregătești umplutura așa:
Amesteci brânza cu zahărul, stafidele și oul bătut. După ce aluatul a crescut, întinzi o foaie potrivit de groasă, o tai în pătrate potrivite ca mărime și pui câte 1 lingură de umplutură în fiecare pătrat. Împachetezi pătratele ca niște portofele. Mai lași puțin brânzoaicele să crească în tavă, le ungi cu ou și le pui în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu până se rumenesc.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă trimisă de Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!