Brânzică în ciocolată

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g brânză slabă
4-5 linguri zahăr
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
câteva picături de esență de vanilie (după gust)
80 g unt
200 g ciocolată amăruie sau cu lapte, după gust
Pregătești așa:
Așezi brânza într-un tifon curat și o storci, apoi o răstorni în vasul în care o vei prepara. Amesteci cu restul de ingrediente, mai puțin cu ciocolata. Frămânți bine amestecul și formezi niște bastonașe, de circa 1,5-2 cm grosime, pe care le ții circa 2 ore la frigider. Poți face și alte forme, de exemplu biluțe, inimioare, discuri etc.
Topești ciocolata pe aburi, într-un vas cu diametrul de cel mult 10-12 cm. Modelezi brânzica întărită, cu ajutorul unor scobitori sau, preferabil, cu bețișoare pentru fript (se poate și fără), pe care le înfigi în ciocolata lichefiată. Scurgi bine batoanele de ciocolată, apoi le așezi pe o tavă. Când sunt toate gata, le mai lași la frigider, până când glazura și ciocolata se întăresc. Păstrezi batoanele în loc răcoros.

Pregătire: 50 minute; Răcire: 3 ore
Rețetă de Eva Vas, Boghiș, jud. Satu Mare

Intră aici, vei descoperi  rețeta unui desert delicios.

Add Comment