Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
■ 200 g nuci
■ 150 g zahăr
■ 1 pahar apă
■ 1-2 linguri cacao
■ esență de rom
■ vișine din dulceață sau vișinată
■ zahăr pudră
■ cacao pentru presărat
Pregătești așa:
Faci un sirop bine legat din zahăr și apă. Adaugi nucile prăjite ușor și trecute prin mașină, esența de rom și cacaua. Amesteci bine împreună, apoi formezi cu mâna bomboane rotunde, iar la mijloc pui câte o vișină din dulceață sau din vișinată (fără sâmbure). Când sunt gata, le tăvălești în cacaua amestecată cu zahăr pudră și le așezi în hârtii speciale pentru bomboane.6-
8 porții Pregătire: 45 minute Fierbere: 10 minute
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș
Pentru o altă rețetă de bomboane pregătite în casă, intră aici