Bombă de pere cu mango

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg pere
3 gălbenușuri
200 ml lapte
600 g frișcă
2 plicuri zahăr vanilat
400 g zahăr
300 ml suc (nectar) de mango
1 fruct mango
3 linguri coniac
Pregătești așa:
Perele curățate le treci prin sită și obții un piure gros din pulpă de fructe. Din gălbenușuri, 200 g zahăr și lapte faci o compoziție pe care o amesteci pe baie de aburi, până începe să se îngroașe.
Adaugi zahărul vanilat. Amesteci bine și lași să se răcească, apoi încorporezi piureul de pere, amestecând bine.
Dai apoi compoziția la frigider. Între timp, amesteci sucul de mango cu 200 g zahăr, până se dizolvă și pui la rece, amestecând din când în când, ca să nu se formeze ace de gheață.
Când începe să înghețe, adaugi 200 g frișcă și amesteci bine. Cele două compoziții le pui în forma de înghețată, în straturi alternative, între care intercalezi cubulețe de mango.
Peste straturile de înghețată de mango presari cubulețe de pere, ținute în coniac. Înainte de a servi înghețata, introduci forma pentru câteva clipe într-un vas cu apă fierbinte și o răstorni apoi pe un platou.

Pregătire: 45 minute; Răcire: 2-3 ore
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș

Intră aici și vei găsi rețeta unui alt preparat cu mango.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!