Foto: Mihai Nicolae
Anamaria Blioca, loc. Șura-Mare, jud. Sibiu
Preț: 22 lei-15 porții
Pregătire: 60 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie
pentru blat: 6 ouă 200 g zahăr 50 ml ulei 50 ml apă 200 g făină 1 lingură cacao 1/2 praf de copt
Îți trebuie pentru cremă: 2 ouă întregi 200 g zahăr 50 g cacao 200 g margarină cub
Îți trebuie pentru sirop: 1/2 litru apă 150 g zahăr 1 esență rom
Îți trebuie pentru glazură: 150 g ciocolată de menaj 200 ml frișcă lichidă
Pregătești blatul așa: Bați albușurile spumă, iar separat gălbenușurile le freci bine cu zahărul, apoi adaugi uleiul, apa, praful de copt și făina. Încorporezi spuma și dai amestecul la cuptor, timp de 30 de minute. După ce s-a răcit blatul, îl tai în două.
Pregătești crema așa: Pregătești crema pe baie de aburi. Amesteci toate ingredientele, până se îngroașă ca o smântână. Pe urmă lași la răcit. Separat, freci margarina cub și o amesteci cu compoziția pegătită pe aburi (răcită puțin). Însiropezi blatul cu un sirop făcut din 1/2 litru de apă, zahăr și esență rom.
Pregătești glazura așa: Amesteci ciocolata de menaj și frișca lichidă, pe foc mic. Tai prăjitura în bucăți mai mari. Rezultă aproximativ 15 bucăți potrivite, iar pe fiecare bucată pui frișcă și, suplimentar, o bomboană decorativă. Tava în care am făcut rețeta are diametrul 25/35 cm.