Boccacio – rețetă din Italia

FOTO: Mihai Nicolae

Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, com. Luna de Jos, jud. Cluj

Preț: 25 lei-10 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 45 minute

 

Îți trebuie pentru blat: 5 ouă, 10 linguri zahăr pudră, 5 linguri apă, 5 linguri făină, 300 g nucă măcinată, 1/2 pachet praf de copt

Îți trebuie pentru cremă: 200 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 200 g mascarpone, 1 cană de cafea fiartă concentrată, 200 g unt

Pregătești blatul așa: Freci bine zahărul pudră cu gălbenușurile. Adaugi 150 g nucă măcinată, făina amestecată cu praful de copt și albușul bătut spumă. Dai la cuptor pentru 40-45 de minute. Pregătești crema așa: Zahărul pudră, zahărul vanilat și untul le freci spumă bine. Adaugi mascarponele și amesteci cu restul compoziției. Însiropezi blatul cu cafeaua rece. Pui crema peste blat și deasupra presari restul de 150 g nucă măcinată. Poftă bună!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!