FOTO: Mihai Nicolae
Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, com. Luna de Jos, jud. Cluj
Preț: 25 lei-10 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie pentru blat: 5 ouă, 10 linguri zahăr pudră, 5 linguri apă, 5 linguri făină, 300 g nucă măcinată, 1/2 pachet praf de copt
Îți trebuie pentru cremă: 200 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 200 g mascarpone, 1 cană de cafea fiartă concentrată, 200 g unt
Pregătești blatul așa: Freci bine zahărul pudră cu gălbenușurile. Adaugi 150 g nucă măcinată, făina amestecată cu praful de copt și albușul bătut spumă. Dai la cuptor pentru 40-45 de minute. Pregătești crema așa: Zahărul pudră, zahărul vanilat și untul le freci spumă bine. Adaugi mascarponele și amesteci cu restul compoziției. Însiropezi blatul cu cafeaua rece. Pui crema peste blat și deasupra presari restul de 150 g nucă măcinată. Poftă bună!