Blancmange și cremă de avocado

Blancmange și cremă de avocado, două deserturi delicioase, două deserturi sănătoase și care în mod sigur vor fi apreciate de cei dragi.

Blancmange

Foto: Blancmange cu brânză și ananas – Arhivă Burda România

Blancmange cu brânză și ananas

Îți trebuie:
350 g  brânză dulce
100 g smântână
100 g zahăr
15 g gelatină
100 ml lapte
1 compot de ananas
Pregătești așa:
Tai ananasul cubulețe și îl lași să se scurgă. Înmoi gelatina în ½ din cantitatea de lapte. Mixezi brânza cu smântâna și zahărul. Încălzești restul de lapte și îl pui peste gelatină, după care o adaugi în amestecul cu brânză. Încorporezi gelatina în compoziția de brânză, adaugi ananasul și omogenizezi.
Pui în forme de silicon și dai la rece pentru 2‑3 ore.
Răstorni desertul și îl glazurezi cu un caramel preparat din 100 g zahăr ars stins cu 50 ml smântână.
Servești desertul pe farfurii decorate cu ciocolată diferit colorată, topită la bain-marie.

Rețetă de Elena Vasiean, Chizătău, jud. Timiș

 

crema

Foto: Cremă de avocado cu mere și scorțișoară – Arhivă Burda România

Cremă de avocado cu mere și scorțișoară

Îți trebuie:
3 avocado mai mici, dar bine coapte
1 banană mare
2 linguri miere
1 lingură cu vârf pudră de cacao sau de roșcove
1 linguriță scorțișoară
1 măr
1 praf de sare
Pregătești așa:
1. Pui în blender miezul bananei și a fructelor de avocado, sarea, pudra de cacao și de scorțișoară și mierea. Mizexi până obții o pastă fină.
2. Tai mărul cubulețe, îndepărtând coaja și cotorul. Le încorporezi în pastă și amesteci ușor. Oferi crema imediat spre consum. Ideal este să consumi această cremă la micul dejun sau în pauza de la ora 11. Este fină și are efect energizant, revigorant.

Pregătire 5 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

Încearcă și desertul de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!