Biscuiți Linzer

Foto: Biscuiți Linzer – foto cititor – Arhivă Burda România


Îți trebuie:
200 g făină albă
200 g făină de migdale, fin măcinate
180 g unt
150 zahăr pudră
1 ou
1 plic de zahăr vanilat
dulceață de prune
Pregătești așa:
Se pune într-un bol untul și zahărul și se freacă până ce untul s-a încorporat și a rezultat un aluat nisipos. Se adaugă oul și plicul de zahăr vanilat continuând să se amestece. La final se adaugă făina, amestecându-se până la obținerea unui aluat moale și lipicios.
Dacă aluatul este mult prea moale, se mai adaugă puțină făină cât să devină cât de cât modelabil, urmând a se întări mult mai tare în urma refrigerării. Castronul cu aluat  se acoperă cu folie și se bagă la frigider cel puțin 30 minute.
Pe blatul de lucru înfăinat, se întinde prima bucată de aluat, până ajunge la o grosime de 4 mm. Se decupează steluțe și alte forme. Se așază fursecurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Se țin la rece timp de 10 minute, apoi se dau la cuptor timp de 10-12 minute, pană când devin aurii pe margini. Se pun la răcit pe un grătar. După ce se răcesc, jumătate se presară cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Pe cele care vor servi drept bază, se pune dulceață de prune și apoi se lipesc câte două.

Rețetă de Ivette Huerta, loc. Lupeni, jud. Hunedoara

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!