Biscuiți cu tărâțe de ovăz

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
80 g unt
100 g zahăr brun
3 linguri de miere
250 g tărâțe de ovăz
1 plic praf de copt
câteva stafide
2 ouă, un praf de sare
1 lingură cu vârf cu scorțișoară
1 fiolă esență de vanilie
140 g făină integrală de grâu
Pregătești așa:
Pentru început, pui tărâțele de ovăz la înmuiat (în apă sau în lapte). Între timp, freci spumă untul cu zahărul brun, până obții o pastă lucioasă, adaugi și cele 2 ouă, sarea, mierea, praful de copt, esența de vanilie, scortișoara și stafidele, tărâțele de ovăz (scurse de lichid), iar la final făina integrală de grâu. Pasta trebuie să fie foarte vârtoasă. Dacă e nevoie, mai adaugi făină.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt, formezi biscuiții cu ajutorul unei linguri.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, iar când biscuiții devin ușor rumeni, sunt gata. Îi scoți din cuptor și îi lași să se răcorească.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Sabina Baboi, București

Iată aici rețeta unor altfel de biscuiți.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!