Biscuiți cu gem de caise

De data aceasta vă prezentăm rețeta de biscuiți cu gem de caise. Gemul de caise poate fi înlocuit cu alt gem, după preferința dumneavoastră, dar mai poate fi folosit un piure de castane, de exemplu. Acești biscuiți cu gem de caise pot fi preparați rapid, astfel putem să ne prezentăm în fața musafirilor cu un desert delicios. 
Este de preferat ca biscuiții să fie preparați în casă, mai ales că nu este un desert foarte greu de realizat, la care nu folosim multe ingrediente. Pot fi păstrați pentru o perioadă mai lungă de timp în cutii de metal sau castron cu capac, astfel ei devin fragezi (aerul îi usucă și îi întăresc).
Denumirea biscuiților provine din cuvântul latin „bis„ – adică „de două ori„ și din franțuzescul „cuit„ – care înseamnă „copt„.

Foto: Biscuiți cu gem de caise – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
320 g făină
1 linguriță praf de copt
200 g gem de caise
100 g zahăr pudră
80 ml ulei
1 vârf de cuțit de sare
1 fiolă esență de vanilie
opțional, caise uscate sau miez de nucă
Pregătești așa:
Cerni făina împreună cu praful de copt. Separat amesteci zahărul cu gemul, uleiul, sarea și esența de vanilie. În această pastă moale, adaugi 1/2 din făină, apoi treptat încorporezi restul de făină și frămânți până când nu se mai lipește de mână sau de vas.
Cu mâinile presărate cu făină sau unse cu ulei, formezi sfere de mărimea unei nuci, pe care le așezi în tavă, pe hârtie de copt, la distanță de 2-3 cm unele de altele. Dacă dorești, pui deasupra felii de caise uscate sau miez de nucă, presând ușor. Coci biscuiții la foc mediu, pentru 10-15 minute.

Sfat: Îi poți pregăti și sub forma unor biscuiți Linzer.

Pregătire 30 minute; Coacere 10 minute
Rețetă de Milița Șolea, Svinița, jud. Mehedinți

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!