Biluțe cu piure de castane

Rețeta următoare, Biluțe cu piure de castane este un desert foarte gustos, destul de ușor de preparat și de efect.
La acest preparat vom folosi piureul de castane care, pentru unele persoane, este un ingredient mai puțin cunoscut. Să aflăm câte ceva despre el! Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei și al Asiei Mici. Este cultivat în multe zone ale Europei, fiind cunoscut încă de pe vremea Romei antice. Astăzi, castanele pot fi găsite în întreaga Europă, din Anglia până în România și din Italia până în Germania.
Datorită aportului imens de vitamine și minerale, piureul de castane este un tonic natural extrem de puternic. Este folosit cu succes în tratarea hemoroizilor, varicelor și tromboflebitei, consumându-se câte o farfurie de piure de castane îndulcit cu miere înainte de micul dejun și cină, timp de câteva săptămâni. Potasiul pe care îl conține ajută inima, iar fierul contribuie la refacerea sângelui.
Castanele, implitic piureul de castane, fiind bogate în fibre și datorită complexului de vitamina B și magneziu, acționează cu efect antidepresiv, combate oboseala, spresul și anxietatea.

Foto: Biluțe cu piure de castane – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
300 g biscuiți simpli
3 linguri zahăr pudră
esență de rom
3 linguri gem de caise
câteva picături colorant alimentar roșu gel
50 ml lapte
Îți mai trebuie:
250 g piure de castane îndulcit
100 g fulgi de cocos
Pregătești așa:
Piureul de castane este bine să fie la cub ambalat ca margarina. Se lasă la dezghețat după care se rupe bucățele și se fac biluțe aproximativ de 10 g fiecare. După care se pun la congelator până ce se face compoziția de biscuiți.
Se macină biscuiți, se pun într-un bol, se adaugă zahărul pudră, esența de rom, gemul de caise, după care se frământă, adăugând colorantul alimentar și laptele după nevoie.
Se împarte compoziția în bucăți de aproximativ 20 de grame fiecare. Se ia în mână și se fac biluțe, se turtesc după care în mijloc se pune o biluță de castane congelate, se prind capetele și se formează niște mingiuțe. Se trec prin fulgii de cocos și se păstrează la rece până la servire.


Rețetă de Iuliana Lako, com. Cenad, jud. Timiș

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!