Bezele de Karlsbad

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
8 albușuri
250 g zahăr pudră
150 g alune
70 g făină
1 plic zahăr vanilat
75 g ciocolată menaj
250 g unt
2 foi de napolitană
Pregătești așa:
Bați albușurile cu zahărul, până obții o spumă tare. Adaugi alunele prăjite în prealabil și date prin mașină, zahărul vanilat, făina și amesteci ușor. Tai foile de napolitană în pătrățele cu latura de 4 cm. Pe fiecare pătrat pui câte o linguriță din compoziție. Așezi toate pătrățelele pe o tavă și le coci la foc mic, timp de 10-15 minute.
După ce se răcesc, le treci printr-o glazură de ciocolată, obținută din ciocolată topită pe aburi, în care încorporezi unt, până se subțiază suficient. Așezi pătrățelele provizoriu pe un platou, până când se întărește glazura.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Caterina Tudorache, București

Intră aici și vei găsi un articol interesant despre macarons.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!