Bavareză cu ciocolată

Vă prezentăm o rețetă de desert delicat și ușor de pregătit. La acest preparat poți folosi fructe de pădure, gustoase și foarte sănătoase. Coacăzele roșii sunt foarte bune și decorează foarte frumos un desert pentru un eveniment special.
Coacăzele roșii sunt fructe mici, parfumate cu un gust acrișor și pline de vitamine. În afara faptului că dau un gust deosebit dulciurilor preparate și un aspect deosebit, aceste mici fructe sunt foarte sănătoase. Sunt excelente vitaminizante, imunostimulatoare și sunt considerate un medicament natural cu proprietăți multiple pentru organism.

Foto: Bavareză cu ciocolată – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
200 g ciocolată de menaj
200 ml lapte
4 ouă
150 g zahăr
15 g gelatină
300 g pișcoturi
300 g frișcă
30 g unt
50 ml rom
coacăze roșii pentru decor
Pregătești așa:
Hidratezi gelatina în 150 ml apă rece. Într-un castron așezat la bain-marie, mixezi ouăle cu zahărul și laptele. Adaugi ciocolata ruptă în bucăți, iar când ai obținut o cremă omogenă, iei vasul de pe sursa de căldură și încorporezi gelatina hidratată. După ce crema s-a răcit, adaugi treptat frișca bătută și amesteci delicat.
Ungi cu unt o formă pentru chec. O tapetezi cu pișcoturi și le stropești cu rom diluat cu 1 lingură de apă rece. Torni uniform compoziția cu ciocolată și o păstrezi în frigider pentru 2-3 ore. Asamblat într-o formă floare, desertul capătă un aspect mai festiv.
Răstorni desertul pe un platou și tai felii de grosimea unui pișcot. Poți să decorezi porțiile cu sirop gros de fructe și coacăze roșii.

Pregătire 20 minute; Fierbere 10 minute
Rețetă de Cornelia Munteanu, Tulcea

Aici vei găsi rețeta unei prăjituri cu coacăze.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!