Babă cu lichior de piersici


Rețetă de Ion Mihai, Galați

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 40 minute
Îți trebuie:

  • 7 linguri lapte
  • 4 ouă
  • 225 g făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 7 linguri unt
  • 100 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 6 linguri lichior de piersici

Îți trebuie pentru decor:

  • 150 ml frișcă lichidă
  • 1 lingură zahăr
  • 3-4 picături esență de vanilie
  • diverse fructe

Pregătești așa:
Într-un bol, amesteci făina împreună cu untul, apoi adaugi ouăle, scorțișoara, sarea, zahărul pudră și drojdia. Trebuie să fie un aluat moale. Ungi o formă ovală cu ulei și torni compoziția.
O lași să se dospească într-un loc cald, acoperită cu un prosop, cam 25 minute, apoi o dai la cuptor. Când este gata, o lași să se răcească. Într-un ibric, pui zahărul cu apă și îl pui pe foc, amestecând încet, până se dizolvă. Iei siropul de pe foc, încorporezi lichiorul de piersici și însiropezi baba.
Bați frișca bine și adaugi zahărul pudră împreună cu esența de vanilie. Umpli baba cu frișcă și decorezi cu fructe.

Add Comment