Babă cu lichior de piersici

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 40 minute
Îți trebuie:

7 linguri lapte
4 ouă
225 g făină
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță sare
2 linguri zahăr pudră
1 linguriță drojdie uscată
7 linguri unt
100 g zahăr
150 ml apă
6 linguri lichior de piersici
Îți trebuie pentru decor:

150 ml frișcă lichidă
1 lingură zahăr
3-4 picături esență de vanilie
diverse fructe
Pregătești așa:
Într-un bol, amesteci făina împreună cu untul, apoi adaugi ouăle, scorțișoara, sarea, zahărul pudră și drojdia. Trebuie să fie un aluat moale. Ungi o formă ovală cu ulei și torni compoziția.
O lași să se dospească într-un loc cald, acoperită cu un prosop, cam 25 minute, apoi o dai la cuptor. Când este gata, o lași să se răcească. Într-un ibric, pui zahărul cu apă și îl pui pe foc, amestecând încet, până se dizolvă. Iei siropul de pe foc, încorporezi lichiorul de piersici și însiropezi baba.
Bați frișca bine și adaugi zahărul pudră împreună cu esența de vanilie. Umpli baba cu frișcă și decorezi cu fructe.

Add Comment