Acma cu caşcaval și fulgi de migdale

Acma cu caşcaval și fulgi de migdale este un desert ușor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui.
Ce este acma? Sunt niște covrigei moi în sil turcesc. Acma este un produs de patiserie foarte cunoscut în Turcia.
Migdalele sunt nuci mici, tari, dulci care au foarte multe proprietăți și beneficii pentru sănătatea noastră. De preferat este să fie consumate crude, să nu fie procesate termic, astfel își păstrează nutrienții, vitaminele și enzimele. Migdalele au un conținut mare de fibre și proteine, sunt bogate în vitamina E, sunt o sursă importantă de fier.
Din migdale se prepară fulgii de migdale care pot fi consumați ca atare pe post de gustare, se adaugă în deserturi și prăjituri și, foarte important, sunt un ingredent esențial la rețetele cu marțipan. Fulgii de migdalele constituie o sursă naturală de antioxidanți, dar și de alți nutrienți cu rol bine definit în procesul de prevenție cardiovascular.

acma

Foto: Acma cu caşcaval și fulgi de migdale – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
600 g făină
1 ceaşcă lapte 3,5 % grăsime
1/2 ceaşcă apă călduţă
1/2 ceaşcă ulei
100 g unt
25 g drojdie
3 linguri zahăr
1 praf de sare
2 ouă
100 g caşcaval ras
susan, mac sau fulgi de migdale
Pregăteşti aşa:
Amesteci într-un bol laptele călduţ, drojdia, zahărul, 2 albușuri și 1 gălbenuș. Adaugi restul ingredientelor şi la final pui câte puțină făină şi frămânţi până rezultă un aluat omogen. Îl lași să crească 1/2 oră.
Împarţi apoi aluatul în bile pe care le întinzi în fâşii late. Ungi cu unt topit fiecare fâşie, aşezi caşcavalul ras mare și rulezi, apoi unești capetele.
Pui inelele în tavă, cu distanță între ele. Le ungi cu gălbenuş amestecat cu lapte călduţ şi puţină miere. Presari caşcaval, brânză de oi, susan, mac sau fulgi de migdale. Le coci la foc mediu și le consumi imediat sau după ce s-au răcit.

Rețetă de Monica Antoniciuc, Galați

Iată aici o altă rețetă la care folosim fulgi de migdale.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!