Dulceață de caise pentru iarnă

Dulceață de caise pentru iarnă, bunătăți din cămara bunicilor. Pentru că suntem în plin sezon al acestor fructe, ne-am gândit să vă oferim rețeta de dulceață de caise. Are o aromă deosebită și o putem folosi în timpul iernii la prăjituri, torturi, dar și pe pâine alături de o cană de lapte sau de ceai.
Caisul este un fruct de piatră. Are o formă ovală, culoare portocalie strălucitoare și pielea aspră. China este considerată locul de naștere al unui astfel de produs. Fructul a fost cultivat de peste două milenii, în timp ce multe soiuri noi au fost dezvoltate în ultimii 10 ani. Fructele de caise au un efect pozitiv asupra sănătății umane.

dulceata

Foto: Dulceață de caise pentru iarnă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 1/2 kg caise
1 kg zahăr
1 pahar apă
1 lămâie
Pregătești așa:
1 Speli caisele, apoi le scoți sâmburii și le tai jumătăți. Fierbi apa cu zahărul, iar când siropul este bine legat, adaugi caisele și lămâia tăiată felii. Lași dulceața să fiarbă la foc mic. Dulceața este legată atunci când, dacă pui o picătură pe farfurie, își păstrează forma sferică.
2 Când este legată, iei spuma, iar cu o cârpă umedă ștergi marginile vasului pe interior. Lași dulceața să se răcească și o torni în borcane.

Rețetă de Ioana Arsene, Târgoviște, jud. Dâmbovița

Încearcă să prepari și o dulceață mai deosebită, Dulceață de castraveți cornișon. Intră aici și vei descoperi modul de preparare

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!