Drob în aluat pentru Paște

Drob în aluat pentru Paște. Printre preparatele pe care gospodinele noastre le fac pentru sărbătoarea de Paște se află și drobul din organe de miel. Iată mai jos o rețetă delicioasă. Este un aperitiv care poate fi făcut și cu ficat de pui, pentru cei care nu pot consuma carnea sau organele de miel.

drob

Foto: Drob în aluat pentru Paște – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
250 g făină
120 g unt
25 g untură
2 ouă
sare
susan
Îți trebuie pentru umplutură:
750 g organe de miel
4 ouă
câte 1 legătură ceapă și usturoi verde
1 morcov
1 ceapă mică
câte 1 legătură pătrunjel și mărar
ulei
boabe de ienibahar
maghiran
2 linguri smântână
sare
piper boabe și măcinat
10-12 ouă de prepeliță
Pregătești așa:
1. Speli organele de miel și le fierbi 1/2 oră, în apă cât să le acopere, împreună cu boabele de ienibahar și piper, puțină sare, ceapa și morcovul curățate. Între timp, cureți ceapa și usturoiul, speli verdeața și o tai mărunt. Scurgi organele fierte și le tai mărunt. După ce se răcesc, le amesteci împreună cu verdeața fin tocată, 3 ouă bătute, sare, maghiran și piper după gust. Fierbi ouăle de prepeliță și le decojești după ce s-au răcit.
2. Amesteci făina cu un ou, untul moale, untura și apa rece, până obții un aluat omogen. Îl întinzi în strat de 5-6 mm și tapetezi cu el baza și pereții unei forme de chec, în prealabil unsă. Întinzi 1/2 din umplutură și pui un șir de ouă de prepeliță. Acoperi cu restul de umplutură și cu aluat.
3. Coci drobul 45 de minute, la foc mediu. Din aluatul rămas, modelezi frunze pe care le ungi cu ou bătut. Scoți tava, ungi drobul cu ou și pui frunzele. Presari cu susan și continui coacerea 7-10 minute.

Pregătire: 30 min.; Coacere: 50 min.
Rețetă de Mihaela Loredana Țoagă, Ariceștii Rahtivani, jud. Prahova

Încercați și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!