Desertul familiei, cu banane și curmale

Desertul familiei, cu banane și curmale. După cum spune și numele acestei rețete este un desert pentru întreaga familie, fiind apreciat de toți, indiferent de vârstă.
Un dar pe care ni-l oferă natura sunt fructele deosebite, curlamele. Există teoria conform căreia curmalele și nu merele sunt fructele care s-ar fi aflat în Grădina Edenului. De aceea, curmalele mai sunt denumite și “fructele paradisului”. O porție (o cană) de curmale are 400 de calorii și conține jumătate din cantitatea de fibre necesară în fiecare zi.
Fructele proaspăt coapte sunt perfect netede și au culori pornind de la galben până la culoarea ambrei. Pe măsură ce se usucă, stratul extern se ridează și pot fi păstrate pe perioade mai lungi de timp. Ele pot fi consumate până apar cristale de zahăr pe suprafața lor. Depozitarea fructelor se face în cutii închise etanș timp de maxim o lună la temperatura camerei, pentru o perioadă mai mare, congelează-le.
Curmalul este denumit în Orientul Mijlociu “copacul vieții”. De altfel, acest tip de palmier este simbol național în Israel și Arabia Saudită. În Mesopotamia antică, curmalele erau considerate afrodisiace, reprezentând simbolul zeiței Ishtar, care era echivalentul lui Venus sau al Afroditei.
Curmalele sunt bogate în potasiu, calciu, zinc, fier, cupru, magneziu și alte minerale. De asemenea, acestea conțin vitaminele A, D și B-uri, precum și fructoză, fiind bogate în antioxidanți. Mai nou, din curmale se prepară un sirop care poate înlocui zahărul rafinat din comerț.

desert

Foto: Desertul familiei, cu banane și curmale – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 g brânză dulce
200 g iaurt grecesc
200 g căpșuni proaspete
2 banane
60 ml sirop de curmale
2 linguri cacao nibs (miez crud din boabe de cacao)
Pregătești așa:
Amesteci brânza cu iaurtul și repartizezi amestecul în 2 boluri. Presari deasupra căpșuni, rondele de banane și cacao nibs.
Stropești porțiile cu sirop de curmale și servești desertul imediat.

Rețetă de Oana Bîrgăoanu, Lunca Câlnicului, jud. Brașov

Încearcă și Brioșe cu morcovi și curmale.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!