Desert cu iaurt pe bază de gelatină

Desert cu iaurt pe bază de gelatină, un desert ușor care în această perioadă cu căldură mare este o bunătate, ne răcorește și ne potolește pofta de dulce.

desert

Foto: Desert cu iaurt pe bază de gelatină – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
250 g iaurt grecesc
250 g fructe de pădure
3 plicuri gelatină 
(7 g fiecare)
500 ml apă
750 l lapte de vacă
450 g zahăr
1 cutie lapte condensat
1 baton de scorțișoară
Pregătești așa:
1 Hidratezi 1 plic de gelatină în 50 ml apă rece. Fierbi 500 ml apă călduță și 150 g zahăr. Iei vasul de pe foc și adaugi gelatina hidratată. Pui fructele de pădure într‑un recipient și torni apa cu gelatina, după care dai la frigider până când se întărește. Păstrezi o parte din apa cu fructe și, rece, o amesteci cu iaurtul.
2 Hidratezi gelatina rămasă, în 100 ml apă rece. Într‑o oală încălzești laptele de vacă și laptele condensat. Adaugi scorțișoara și lași să se încălzească la foc mic. Iei vasul de pe foc înainte să fiarbă și adaugi gelatina hidratată. Lași să se răcească până la temperatura camerei.
3 Când gelatina de fructe de pădure este solidă, torni laptele, iar după ce se întărește, pui stratul fin de iaurt. Lași la rece până a doua zi.

Rețetă de Ivette Huerta, Lupeni, jud. Hunedoara

Încearcă și rețeta delicioasă de Prăjitură cu căpșuni și cremă de vanilie, pe care o găsești aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!