Turtă dulce crescută

Rețetă de Sabina Băboi, București

Îți trebuie:

  • 375 g făină albă
  • 250 g zahăr
  • 100 g miere
  • 5 ouă mari
  • 1 ceașcă ulei
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • 100 g nuci/migdale
  • 1 lingură scorțișoară (praf)
  • 1 vârf de cuțit de cuișoare (praf)
  • coaja de la o lămâie
  • 30 ml suc de lămâie
  • esență de vanilie
  • bombonele pentru decor
  • un praf de sare.

Pregătești așa:

Caramelizezi 3 linguri de zahăr, peste care pui o ceașcă de apă. Când s-a topit zahărul, lași deoparte la răcit. Freci cele 5 gălbenușuri cu zahărul, până ce acesta se topește. Adaugi mierea, siropul de zahăr ars, făina în care ai adăugat praful de copt, nucile/migdalele, scorțișoara, praful de cuișoare, coaja și sucul de lămâie, esențele și un praf de sare. Bați albușurile spumă și amesteci ușor cu aluatul, de jos în sus, cu o lingură de lemn. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt și torni aluatul doar pe jumătate din tavă. Decorezi cu bombonele colorate și dai turta la cuptor pentru vreo 40-45 minute. Răcită, o tai în diferite forme.

Add Comment